Recepten en apotheek

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten voor medicijnen die u chronisch gebruikt, kunt u telefonisch en digitaal aanvragen. Herhaalrecepten die zijn aangevraagd op werkdagen voor 11.00 uur liggen de volgende dag na 12.00 uur voor u klaar bij de apotheek. Om herhaalrecepten digitaal aan te vragen, heeft u een inlogcode nodig. Deze kunt u hier aanvragen, waarna u de code via e-mail toegestuurd krijgt. Houdt u rekening met 2 werkdagen, omdat uw gegevens geverifieerd en verwerkt moeten worden. NB: het is niet mogelijk om via de website gebruik te maken van de herhaalservice (zie hieronder). Wel kunt u dus 1 keer in de 3 maanden uw herhaalrecepten aanvragen via de website.

Apotheek

Wij vinden medicatiebewaking een gezamenlijke en belangrijke taak. Voorlichting over het gebruik en toedieningswijze van medicamenten zal ook via de apotheek gegeven worden. De apotheek is in hetzelfde gebouw als de huisartsenpraktijk en is op werkdagen geopend van 8.30-17.30 uur. Telefonisch is de apotheek te bereiken via 020-4961245.

Herhaalservice

Met de herhaalservice regelt uw apotheek automatisch de levering van medicijnen die u langdurig gebruikt. Als u zich hiervoor inschrijft bij de apotheek hoeft u zelf helemaal niets meer te doen als uw medicijnen bijna op zijn. De apotheek waarschuwt op tijd uw huisarts en die kijkt of uw medicijnen herhaald mogen worden. U ontvangt van de apotheek een bericht dat uw medicijnen klaarliggen. De apotheek kan zonodig uw medicijnen thuis bezorgen.

De Medicijnrol

Als u meerdere medicijnen op een dag gebruikt dan kan dit een handig hulpmiddel voor u zijn. In een medicijnrol worden uw medicijnen, per dag en per moment van inname apart verpakt in plastic zakjes. Voor meer informatie over de medicijnrol en/of als u hiervan gebruik wilt maken neem dan contact op met de apotheek.

Benu apotheek: https://www.benuapotheek.nl/